Over

Rogier Chang observeert mensen tijdens hun werk en legt dat vast in mooie beelden waar het vakmanschap vanaf straalt. Chang is fotograaf. Hij kruipt het liefst in de huid van de vakman, de ondernemer en zijn medewerkers. Chang vindt het belangrijk om te weten wie hij voor zijn camera heeft staan. Hij is nieuwsgierig naar hun drijfveren, waarom zij doen, wat zij doen. Die nieuwsgierigheid vormt een belangrijk element in zijn werk als fotograaf.

Om het verhaal te kunnen vertellen neemt Chang de tijd om in gesprek te gaan en vooral ook om goed naar hen te luisteren. Doordringen tot de kern van de persoon die hij fotografeert, is het uiteindelijke doel. Want alleen dan is hij in staat om een optimaal beeld te creëren en de persoon een natuurlijke en geloofwaardige uitstraling te geven. Dankzij deze werkwijze weet hij mensen doeltreffend te portretteren tijdens hun werk. Met mooie foto’s die het juiste verhaal vertellen als resultaat.

Op zijn project ‘Waarom doe jij wat jij doet?’ komt deze werkwijze nog meer tot uiting. Vakman Rogier Chang ontmoet hier andere vakmensen. Ze vinden elkaar in hun toewijding en creativiteit. Door middel van een serie mooie foto’s en een interview brengt hij experts in beeld. De ontmoetingen hebben nog een ander doel, er zelf een betere vakman van worden. ‘Op weg naar meesterschap.’

De mens tijdens het werk vangen in een artistieke en kwalitatief hoogwaardige foto, zo zou je de fotografie van Chang het beste kunnen omschrijven. Chang laat er geen misverstand over bestaan. Tijdens zijn opdrachten gaat hij als een kunstenaar te werk. Wanneer hij fotografeert op locatie bestudeert hij aandachtig de omgeving waarin mensen hun werkzaamheden verrichten en let daarbij op alle aanwezige details.
Als een schilder uit de school van de Hollandse 17e eeuwse meesters heeft hij een fascinatie voor licht. Chang heeft dan ook een scherp oog ontwikkeld voor lichtval en kleuren en speelt daarmee in zijn fotografie. Ook besteedt hij veel aandacht aan de compositie. Over elk detail in de afbeelding is nagedacht. Dat maakt zijn foto’s tot hedendaagse ‘meesterwerken’ die in hoge mate worden gewaardeerd door zijn klanten.

Rogier Chang (1973) werkt en woont in Den Haag. Daar is hij gebleven toen hij de fotografie opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten had af gemaakt. Inmiddels kan hij terugkijken op ruim 18 jaar ervaring in het maken van reportages en documentaires. Zijn liefde voor bergen heeft een weg gevonden in MarvelMountain.com